• Νέα

    COMFORT CASA

Ανακαίνιση σπιτιού: Όσα πρέπει να ξέρετε

Ποιοι ειδικοί και ποια συνεργεία θα πρέπει να περάσουν από το σπίτι σας για να το κάνουν… καινούριο; Πόσα είδη ανακαίνισης υπάρχουν, ποιες «παγίδες» πρέπει να προσέξετε και πόσο θα σας κοστίσει; Παρακάτω συγκεντρώνουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε να ανακαινίζετε τον χώρο σας.

Τι περιλαμβάνει μια ανακαίνιση;

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορούμε να χωρίσουμε τις ανακαινίσεις σε τρία «μεγέθη», την μικρή, τη μεσαία και την μεγάλη/ολική, και να διαλέξετε αυτή που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

-Μίνι ανακαίνιση:

Ενδείκνυται αν θέλετε μια απλή ανανέωση στο «ύφος» του σπιτιού και σκοπεύετε να «παίξετε» με τα χρώματα των τοίχων, τις ταπετσαρίες, τα υφάσματα και τα έπιπλα, αγοράζοντας καινούρια, αλλάζοντας τη διακόσμηση, τη διαρρύθμιση κλπ.

-Μεσαία ανακαίνιση:

Είναι αυτή στην οποία, πέρα από το διακοσμητικό ύφος, αντικαθιστάτε παλιές κατασκευές με νέες, από είδη υγιεινής και κουφώματα μέχρι πόρτες και ντουλάπια ή άλλα μεγάλα έπιπλα

-Μεγάλη ανακαίνιση:

Σε αυτή μπορεί να περιλαμβάνεται το γκρέμισμα τοίχων ή άλλων στοιχείων του σπιτιού, το άνοιγμα νέων εισόδων, η αλλαγή πατώματος, στέγης, μόνωσης και ηλεκτρολογικών/υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση;

Μια χονδρική τιμή για ανακαινίσεις είναι τα 275 – 300€ ανά τ.μ. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σας, αλλά από εκεί και πέρα, το κόστος αλλάζει ανάλογα με το είδος της ανακαίνισης και των εργασιών που θα χρειαστείτε. Αν για παράδειγμα δεν χρειάζεστε αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλικών ή πατωμάτων, το κόστος μειώνεται κατά πολύ. Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη του ειδικού που θα αναλάβει την ανακαίνιση στο σπίτι σας, ώστε να δει από κοντά τον χώρο και να του πείτε τι ακριβώς θέλετε ή φαντάζεστε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καθοριστεί το κόστος. Ανάλογα λοιπόν τις ανάγκες σας, θα βρείτε πακέτα ανακαινίσεων που ξεκινούν από τα 3.000 και μπορούν να φτάσουν τα 20.000€ και πλέον.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε;

Πρώτον, θα πρέπει αφού μάθετε το συνολικό κόστος της ανακαίνισης, να υπολογίσετε αν τελικά σας συμφέρει – σε περίπτωση που ούτως ή άλλως σκέφτεστε σε λίγα χρόνια να εγκαταλείψετε το σπίτι ή να αγοράσετε ένα καινούριο, το να δώσετε μερικές δεκάδες χιλιάρικα σε εργασίες δεν είναι καλή επένδυση. Σημειώστε ότι εφόσον γίνουν εκτεταμένες εργασίες στο σπίτι, θα πρέπει να συνυπολογίσετε το κόστος της διαμονής σας μέχρι να ολοκληρωθούν.

Από την άλλη, να θυμάστε πως οι εργασίες δεν πρέπει να γίνονται σε ώρες κοινής ησυχίας ή να είναι ενάντια σε κανονισμούς. Ένας αρχιτέκτονας μηχανικός θα μελετήσει για παράδειγμα ποια στοιχεία επιτρέπεται να αλλαχθούν – οι τοίχοι με φέροντα στοιχεία (ηλεκτρολογικά, καλωδιώσεις κλπ) λόγου χάρη, δεν μπορούν να αλλάξουν κατά το δοκούν. Επιπλέον, επεκτάσεις και ανάλογες εκτεταμένες εργασίες απαιτούν άδειες από την πολεοδομία, κάτι που επίσης θα αναλάβει ο ειδικός. Τέλος, καλό είναι να έχετε μια πλήρη εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα και τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην παρεμβαίνετε στη συνέχεια στο έργο των συνεργείων και να προκαλούνται «ράβε-ξήλωνε» που θα σας κοστίσουν και σε χρόνο και σε χρήμα.

Πηγή: in2life.gr

Δείτε Επίσης

29 Ιαν 2024

Η εταιρεία μας για 9η συνεχόμενη χρονιά , συμμετέχει στη HORECA , στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για  τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων. Θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε και να σας παρουσιάσουμε τις καινούργιες συλλογές επίπλων.

06 Φεβ 2023

Η εταιρεία μας για 8η συνεχόμενη χρονιά , συμμετέχει στη HORECA , στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για  τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων. Θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε και να σας παρουσιάσουμε τις καινούργιες συλλογές επίπλων.

23 Οκτ 2019

23-25 NOEMBRIOY 2019-ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ METROPOLITAN EXPO 

15 Ιαν 2019

Η εταιρεία μας για 7η συνεχόμενη χρονιά , συμμετέχει στη HORECA , στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για  τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων. Θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε και να σας παρουσιάσουμε τις καινούργιες συλλογές επίπλων.

20 Σεπ 2018

Η εταιρεία μας θα συμμετέχει στην 8η Επαγγελματική Έκθεση Ελλήνων Κατασκευαστών Επίπλου που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου έως τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο του TAE KWON DO (Παλαιό Φάληρο

28 Ιουν 2018

   H Xenia 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί 24-26 Νοεμβρίου και να αποτελέσει για ακόμα μία φορά το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό φόρουμ των επενδυτικών επιλογών της Τουριστικής Βιομηχανίας τ

10 Ιαν 2018

 

 

 

Σας περιμένουμε στο Hall 3-  Stand A35 

 

12 Σεπ 2017

Η Comfort Casa συμμετέχει στην έκθεση Xenia 2017. Βρείτε μας στο HALL 3- STAND A35

23 Σεπ 2016

Η εταιρεία μας, με χαρά σας προσκαλεί 1-3 Οκτωβρίου 2016,  στην 6η Έκθεση Ελλήνων Κατασκευαστών Επίπλου που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C.

15 Ιαν 2016

Η HORECA είναι μια μεγάλη διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των χώρων Μαζικής Εστίασης.

18 Ιουν 2015

Χρώμα Το χρώμα ίσως αποτελεί τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο για να δώσετε νέο αέρα και στιλ στο σπίτι σας.

18 Ιουν 2015

Πατήνα–χρώμα–απλές λυτές γραμμές! Οι λέξεις που αντιπροσωπεύουν το σύγχρονο design στο κλασσικό έπιπλο. Επιτέλους το χρώμα κάνει πολύ έντονη την παρουσία του τόσο στα ξύλα όσο και στα υφάσματα.

18 Ιουν 2015

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι το design περνάει περίοδο... αγραναύπασης; Tο αντίθετο μάλιστα.

18 Ιουν 2015

Μπορεί η άνοιξη φέτος να καθυστέρησε λίγο παραπάνω από το κανονικό, με τις μαρτιάτικες ψύχρες ακόμα καλά να κρατούν, αλλά εμείς βιαζόμαστε, και την φέρνουμε στο σπίτι με δέκα απλές ιδέες που θα μας

18 Ιουν 2015

Aν το υπνοδωμάτιό σας χρειάζεται επειγόντως φρεσκάρισμα, σας χωρίζουν μόλις δέκα βήματα από τη νέα του εικόνα.

18 Ιουν 2015

Μπορεί μερικές φορές να θεωρείς πως η καλύτερη διακόσμηση του σπιτιού σου είναι μια περιττή πολυτέλεια, ωστόσο κάνεις μεγάλο λάθος, αφού ένα όμορφο σπίτι που είναι φτιαγμένο με το δικό μας προσωπικό